Forum Papużki

Forum Dyskusyjne
miłośników wszystkich ptaków

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
17 Maj, 2012, 01:41

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
* Strona główna Album Pomoc Szukaj Kalendarz Links Zaloguj się Rejestracja
+  Forum Papużki
|-+  Zeberki; mewki; drobne ptaki egzotyczne
| |-+  Zeberki, mewki, inne egzotyczne prostodzioby
| | |-+  Zbyt malo piór?
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Zbyt malo piór?  (Przeczytany 123 razy)
Offline Wera22
2. **
*
Od: 22 Lut, 2011, 17:14

Quote Author
« : 21 Sty, 2012, 18:17 »

Moja zeberka jest cala biała  ale ma "łezkę'.Chyba ma zbyt mało piór z tyłu głowy.Nie widziałam żeby walczyły.Co zrobić żeby tak się nie działo?
Offline rosacanina
1. *
*
Kobieta 27 lat
Od: 21 Gru, 2010, 17:18

Ptaki: 4 zeberki i 2 papużki faliste

Quote Author
« Odpowiedz #1 : 21 Sty, 2012, 18:56 »

Albo samcowi się nudzi albo chce zbudować gniazdo (białe piórka są idealne do wyścielenia gniazda). Jak często je wypuszczasz na loty i na jak długo ?
Offline szakal
Sponsor
3. ***
*
Mężczyzna 26 lat
Od: 10 Mar, 2009, 01:07

Ptaki: zeberki

Quote Author
« Odpowiedz #2 : 21 Sty, 2012, 21:13 »

Skubanie jest też formą agresji - im zwierzęta żyją na mniejszej powierzchni tym bardziej uwidaczniają się zachowania agresywne, u ptaków jest to skubanie piór. Ponadto tak jak i u ludzi, tak i u ptaków osobniki "odstające" od reszty są celem ataków innych. I nie ma tu żadnej reguły dotyczącej mutacji czy jakiejś konkretnej cechy - ptaki po prostu widzą w takim osobniku kogoś słabszego na kim mogą się wyżyć. Ale wydaje mi się, że częstszą przyczyną jest właśnie za mała powierzchnia życia

Offline Wera22
2. **
*
Od: 22 Lut, 2011, 17:14

Quote Author
« Odpowiedz #3 : 22 Sty, 2012, 14:24 »

nie widziałam żeby się biły albo skubały.Pytałam się już rodziców czy mogę je wypuszczać ale oni nie pozwalają.Mówią że ptaki mają wystarczająco dużą klatkę.Ja bym bardzo chciała ale oni..
Offline wojas
Sponsor
6. ******
*
Mężczyzna 24 lat
Od: 28 Sty, 2009, 23:41

Ptaki: stado zeberek

Quote Author
« Odpowiedz #4 : 03 Lut, 2012, 12:04 »

Wera, nie wiem ile masz lat, ale skoro pozwolili ci kupić ptaki, to niech pozostawią ich opiekę tobie. Jeśli klatka stoi w twoim pokoju, to chyba możesz decydować o pewnych sprawach tyczących się niego.
Jeśli spędzasz sporo czasu w szkole, to możesz nie widzieć skubania się ptaków. Nie są to wojny, tylko samiec wygląda jakby samiczkę czyścił, a przy okazji jest trochę mniej subtelny i pozbywa ją upierzenia.

Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2005, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.194 sekund z 21 zapytaniami.

REKLAMA:
Papużka falista, o papużce falistej, dla papużki falistejJCB części, CAT Caterpillar części, hydraulika siłowa.sprzątanie, grobów, opieka nad grobami, mycie okien, szyb, przeszkleńnoclegi, pokoje, hotel tarnowskie góry, sala bankietowa, konferencyjnaSkanowanie slajdów, negatywów, przegrywanie filmów VHS na DVD, montaż filmów reklamowychobróbka skrawaniem automaty tokarskie detale toczoneProducent linek, linka gazu, sprzęgła, hamulca, zmiany biegówlinka, linki samochodowe, dla motoryzacji maszyn budowlanych, rolniczychHurtownia zabawek Elf, zabawki hurt, sprzedaż hurtowa, dystrybucjamycie okien, malowanie dachów hal produkcyjnych czyszczenie, sprzątanieCzęści zamienne do maszyn budowlanych JCB, koparki JCB