Forum Papużki

Forum Dyskusyjne
miłośników wszystkich ptaków

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
17 Maj, 2012, 01:38

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
* Strona główna Album Pomoc Szukaj Kalendarz Links Zaloguj się Rejestracja
+  Forum Papużki
|-+  Zeberki; mewki; drobne ptaki egzotyczne
| |-+  Zeberki, mewki, inne egzotyczne prostodzioby
| | |-+  Żywienie
| | | |-+  Vobovit dla dzieci - czy można podawać dla zeberek ?
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Vobovit dla dzieci - czy można podawać dla zeberek ?  (Przeczytany 294 razy)
Offline Cinos
1. *
*
Mężczyzna 32 lat
Od: 02 Paź, 2011, 23:22

Quote Author
« : 02 Paź, 2011, 23:42 »

Witam.
Sporo czytałem o tych patkach i miałem już kiedyś, jako dziecko. Teraz mam 31 lat i znowu odezwało się we mnie chęć trzymania tych małych wariatów hehe

Ale moje pytanie brzmi następująco. Czy można podawać im vibovit dla dzieci ? Wiem, że hodowcy gołębi to podają i ich zwierzyna ma się bardzo dobrze.
Serinus
Gość
« Odpowiedz #1 : 03 Paź, 2011, 07:30 »

Witaj Marcinie na Forum [witam].
Tu zazwyczaj "pytaczy" odsyłamy do wcześniejszego zapoznania się z całą zeberkową stroną (-->http://www.zeberki.wer.pl ) .
Ze względu na Twoją "nowość" w naszym gronie odpowiem - tak, ale poczytaj dokładnie ---> http://www.zeberki.wer.pl/strony/dod_min.php --> PREPARATY WITAMINOWE I MINERALNE
« Ostatnia zmiana: 03 Paź, 2011, 09:17 wysłane przez Serinus » Zapisane
Offline Cinos
1. *
*
Mężczyzna 32 lat

Quote Author
« Odpowiedz #2 : 03 Paź, 2011, 08:52 »

Dziękuję za odpowiedź ;-)
Dzisiaj jadę po swoich nowych domowników :) Po południu wstawię ich fotki, oraz mieszkanko (całkiem spore, jak na parę zeberek :D )
Serinus
Gość
« Odpowiedz #3 : 03 Paź, 2011, 09:15 »

No to powodzenia.
PS. Ale koniecznie poczytaj o zeberkach na na naszym forum oraz na tej wskazanej stroniczce . Przez te kilkanaście lat Twojej przerwy wiele się zmieniło w "ptasich poglądach".
Offline Cinos
1. *
*
Mężczyzna 32 lat

Quote Author
« Odpowiedz #4 : 03 Paź, 2011, 14:08 »

Aż taki stary nie jestem ;P Ale jednak, trochę się zmieniło. Jest tyle odmian barwnych, że aż oczy bolą hehe
Ale dzisiaj zakupiłem parkę pięknych wariatów :)
Samca kupiłem w Białej Podlaskiej, a samiczkę u mnie w Międzyrzecu Podlaskim. Aby nie było pokrewieństwa, bo w sklepach to różnie z tym bywa.
Są razem od ponad godziny, a samiec już przeczesuje piórka samicy hehe Czyżby to miłość od pierwszego wrażenia :D
Serinus
Gość
« Odpowiedz #5 : 03 Paź, 2011, 14:46 »

Oby tylko  wszystko było ok, skoro pominąłeś kwarantannę, wszak ptaszki pochodzą z różnych źródeł.
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2005, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.077 sekund z 28 zapytaniami.

REKLAMA:
Papużka falista, o papużce falistej, dla papużki falistejJCB części, CAT Caterpillar części, hydraulika siłowa.sprzątanie, grobów, opieka nad grobami, mycie okien, szyb, przeszkleńnoclegi, pokoje, hotel tarnowskie góry, sala bankietowa, konferencyjnaSkanowanie slajdów, negatywów, przegrywanie filmów VHS na DVD, montaż filmów reklamowychobróbka skrawaniem automaty tokarskie detale toczoneProducent linek, linka gazu, sprzęgła, hamulca, zmiany biegówlinka, linki samochodowe, dla motoryzacji maszyn budowlanych, rolniczychHurtownia zabawek Elf, zabawki hurt, sprzedaż hurtowa, dystrybucjamycie okien, malowanie dachów hal produkcyjnych czyszczenie, sprzątanieCzęści zamienne do maszyn budowlanych JCB, koparki JCB